15 de febr. 2009

A-FAD, Artistes i Artesans del FAD


Artesania, art, disseny són les activitats que justifiquen la referència al FAD com la cultura del que ens envolta.

L’any 1903, 48 artistes, arquitectes i artesans, varen començar l’aventura del FAD. A mesura que la complexitat i especificitat de les activitats ho recomanava, el FAD va anar creant les diferents associacions: arquitectes, grafistes, industrials, etc. I és 70 anys més tard, que un nucli d’artistes plàstics i artesans veuen la necessitat de crear l’A FAD: Associació d'artistes i artesans del FAD.
En un entorn marcat pel disseny industrial, l’arquitectura i la imatge, l’A FAD intenta aportar un debat permanent sobre la poètica dels materials, la intel•ligència dels oficis artístics, la voluntat conceptualitzadora de l’expressió plàstica.

Entenem que ens pertoca la responsabilitat de gestionar la memòria cultural de l’art i de l’artesania, en tant que tradició, com deia Joan Brossa “cal continuar no pas repetir”. De la mateixa manera que volem tenir l’orgull d’aportar el valor singular de la obra pròxima, de la identitat local, de la producció respectuosa, voldríem reafirmar el caràcter essencialment humanitzador de la pràctica de l’artesania, de la pràctica de l’art.


L’A FAD és una entitat sense afany de lucre, gestionada desinteressadament per una junta directiva escollida per l’Assemblea General de Socis. D’altra banda, l’A FAD és membre de ple dret del World Crafts Council i ostenta la seva representació a Espanya.