15 de set. 2009

III TROBADA DE VIDRIERS A CERVELLÓ


3 i 4 d’octubre de 2009

L’ACAV és una associació sense ànim de lucre creada amb la finalitat de reunir artesans i artistes professionals del món del vidre per assumir tasques de representació i dinamització del sector vidrier a Catalunya.

La tradició vidriera a Catalunya és llarga, i per tant, som hereus d'una forma particular de veure i viure el vidre; és per això que volem donar al treball vidrier, en qualsevol de les seves vessants, la importància que realment te.

Durant els anys d’existència l’ACAV ha organitzat un seguit d’activitats i s’ha consolidat com un punt de referència de prestigi i qualitat molt important al sector artesà i al sector vidrier de Catalunya. S’han organitzat mostres artesanes i artístiques, conferencies, taules rodones, espais de trobada i sortides temàtiques.

L’ACAV promociona la presencia del vidre al carrer per apropar-lo a la gent i vitalitzar l’ofici dels vidriers organitzant tallers didàctics i participatius, demostracions d'oficis vidriers i l’espectacle nocturn de vidre, llum i so. L’associació recolza i fa publicitat de les activitats relacionades amb el vidre a tot el territori i arreu el món.

L’ACAV és actualment l’única finestra oberta que representa al sector vidrier artesà professional de Catalunya i que està disposada a col·laborar amb l’administració, entitats públiques i privades, empreses i altres associacions per desenvolupar projectes relacionats amb el vidre.

DEMOSTRACIONS I TALLERS PARTICIPATIUS A CERVELLÓ:

Les demostracions als carrers de Cervelló ofereixen a tota la gent l’oportunitat de veure en directe el treball del vidre en dues de les vessants més espectaculars: el vidre bufat i el vidre de llum. El taller participatiu de fusing permet al públic conèixer tècniques amb vidre pla.

DEMOSTRACIÓ DE VIDRE BUFAT:

El vidre bufat es la demostració mes atractiva. El foc i el vidre s’associen per crear formes guiades pels nostres mestres vidriers. Els visitants podran gaudir del procés sencer d’aquestes creacions veien com es conformant gerros, porrons, peixos o figures massisses de vidre.

Disposem de forns de vidre calent per fondre uns 100 kg de vidre per que els nostres mestres vidriers puguin treballar cada dia de cara al públic i es puguin afegir a la bufada tots els artesans vidriers i bufadors que ens visiten per aquesta trobada.

DEMOSTRACIÓ DE VIDRE DE LLUM:

El mon màgic de la transformació del vidre a petita y mitjana escala.

La creació de joies i petits objectes en vidre macis y objectes de tub com vinagreres o violeters en vidre bufat mitjançant el bufador o vidre de llum, atrau sempre l’atenció dels visitants. La delicadesa i la precisió d’aquest ofici es a càrrec de mestres vidriers.

Les demostracions de vidre de llum estan formades per dues artesans que treballen cada un amb el seu bufador tècniques diferents, un treballa amb tub i l’altre amb barnilla de vidre de color.

TALLER PARTICIPATIU DE FUSING :

El grup Aventurina ha arribat a portar el fusing al llarg de la geografia catalana. Es tracta d’un taller participatiu i didàctic dirigit a nens i nenes, que els permet realitzar peces amb vidre pla i decorar-les amb vidres de color. Les fornades es fan al mateix carrer i les peces realitzades s’entreguen el mateix dia. Aventurina porta un forn rodant i crea un espai de taller molt atractiu per al públic visitant.

Performance FOC I VIDRE a càrrec de Ferran Collado.
Espectacle nocturn. Dissabte 3 d’Octubre a les 9.30 de la nit.

En aquests temps moderns i de plena transformació de la matèria, el vidre no es queda quiet, es l’eix principal de la performance de l’ACAV dirigida per Ferran Collado. Els vidriers creen un espai on l’espectador es captivat per la matèria i pels efectes que causa, trenquen l’estereotip tradicional de manipulació del vidre i sorprenen amb un nou concepte estètic i molt contemporani que ens permet veure i viure el vidre des de un altre dimensió.

Més informació de la III Trobada de Vidriers:

Pilar Aldana-Méndez
Gestió ACAV
paldanam@sct.ictnet.es
acav.socis@gmail.com
tel. 654608508

David Gibernau Bach
President de l’ACAV
davidgb@totvidre.com

Web ACAV: www.acav.cat
Blog de l’ACAV: http://acav-vidre.blogspot.com/
Foro vidriers: http://acav.foroactivo.com
e-mail de l’ACAV: acav.socis@gmail.com

I Trobada de Vidriers a Cervelló: http://www.youtube.com/watch?v=BICOAgsiFDs
II Trobada de Vidriers a Cervelló: http://www.youtube.com/watch?v=GrQSc3BEIqA
Performance realitzada a Manlleu: http://www.youtube.com/watch?v=-B9hWf-vfY8

Paco Ramos www.paco-ramos.com
Iván Fernández i Pedro Juan Fernández www.cristalplatino.com
Joaquim Falcó i Meritxell Tembleque www.comglas.com
Aventurina www.aventurina.com
Ferran Collado www.ferrancollado.com
David Gibernau Bach www.totvidre.cat
Pilar Aldana-Méndez www.aldana-mendez.com