8 de des. 2011

XVIII Fira de Ceràmica Creativa de Portal de l'Àngel

La Fira de Ceràmica Creativa de Portal de l’Àngel arriba a la seva XVIII edició, assolint la majoria d’edat. És la mostra de ceràmica artística i comercial més important que se celebra a la ciutat de Barcelona, amb expositors d’arreu de Catalunya, tots ells socis de l’ACC.

Aquest any la fira arriba uns dies abans de Nadal i ocuparà el Portal de l’Àngel només durant dues setmanes, del 5 al 18 de desembre, en horari d’11 h del matí a 21 h del vespre.

Hi trobareu concepcions molt diferents de la ceràmica: peces úniques d’artistes de renom i petites sèries d’artesania creativa i joieria, totes elles amb el segell personal dels seus autors. Estem segurs que trobareu l’estil més adient per a vosaltres o per a aquell regal que vulgueu fer.

Es tracta d’una fira consolidada amb 18 anys d’història, cita anual entre el ceramista i el seu públic que, tant un com l’altre esperen cada any i on podreu gaudir de productes originals i de gran qualitat artística.

Participants de la XVIII edició

Refractàrius: Maria Carme Mercè treballa al seu taller de La Fuliola (Lleida) des de 1996, fent la seva producció de bijuteria ceràmica en porcellana, gres i pastes tenyides, decorades amb engalbes, esmalts i reflexes d’or i cuites a 1.260 ºC.

EsCultura BCN: Carlos Espanyol troba en la ceràmica el vehicle perfecte per crear diverses col·leccions amb elements i objectes de clara tendència surrealista i també modernista, amb models de Dalí i Gaudí. Peces decoratives (rellotges, gerros), utilitàries (plats, tasses, salers) i reproduccions, realitzades en llosa i pasta blanca a 1.055 ºC al seu taller del Raval de Barcelona.

Montse Zurilla: Funda el seu taller al 1997 a Barcelona i el trasllada a Maià de Montcal (Girona) al 1983. Realitza peces figuratives i peces utilitàries, modelades en gres i porcellana, cuites a alta temperatura. Les complementa amb una joieria de porcellana de línia moderna, vistosa i d’atractius dissenys i colors.

XVIII Fira de Ceràmica Creativa

Unai Artesania: Unai Martín instal·la taller propi al 1999, a Hospitalet de Llobregat. Produeix artesanalment peces utilitàries i decoratives, en una atractiva línia de tonalitats blaves i vermelles. Utilitza les tècniques de torn, laminat i modelat. Entre la seva obra podem trobar centres de taula, gerros, quadres, rellotges, esferes, cendrers, encensers i safates.

SAC Ceràmica: Aurora Muñoz comercialitza la seva pròpia producció de ceràmica des de l’any 2005 al barri del Guinardó (Barcelona). Les seves peces són fabricades a partir de motlles de colada i planxes, que decora amb esmalts tenyits i sotacoberta. Quadres, bols, tasses, safates, rellotges i joieria.

Terra i mar: Anna M. Pla i Marc Alós són mare i fill i tots dos treballen en el taller de ceràmica de l’Estartit produint peces decoratives i utilitàries que realitzen en refractari cuit a alta temperatura. Quadres, petits murals objectes per encens i espelmes, saboneres i altres elements decoratiu i per la llar. Joieria en porcellana amb vidre de diversos colors, anells, penjolls i arracades.

Ivet Bazaco: Alterna la seva activitat docent a l’Escola de La Bisbal amb la ceràmica artística i comercial que fabrica al seu taller de Fonteta (Girona). Especialitat en vaixelles, bols i “xupitos”; joieria de plata i porcellana; ceràmica decorativa i quadres de porcellana.

XVIII Fira de Ceràmica Creativa

Kimu: Anna i Fernando, després de treballar a Barcelona i Navarra han muntat taller a la Garrotxa on fan les seves creacions en bijuteria ceràmica modelada en relleu i esmaltada a pinzell. Presenten sèries de medallons, anells i arracades reproduint rosetons romànics, petjades d’animal i motius celtes.

Merche Torras: Des de l’any 2005 Merche Torras treballa la peça escultòrica decorativa, fabricada en refractari i fang blanc, al seu taller de Barcelona. Domina tant l’alta com la baixa temperatura. Realitza una línia molt dinàmica de bijuteria, treballada amb pasta blanca de baixa temperatura i colorants.

Taller de Ceràmica SOT: Fabricació artesanal d’articles de regal i decoració en ceràmica, al taller situat en ple cor de Gràcia a Barcelona. Especialitzats en la restauració d’elements arquitectònics. Realitzen la línea de Gaudí reproduint miniatures del drac del parc Güell, les cases del Passeig de Gràcia, etc.

XVIII Fira de Ceràmica Creativa

Pau Costa: Des de 1988 produeix la seva obra al taller del Masnou (Maresme). Ceràmica utilitària i decorativa. Miralls, llums de sobretaula, bols, copes, capses, rellotges, vaixelles. Producció realitzada en gres cuit a 1.285 ºC i decorada amb reserves a la cera. També fa peça per encàrrec.

Barbutina: Judith Casalprim treballa al seu taller des de 1998, creant peces utilitàries com vaixelles, gots, tasses, espalmatòries o llums. I objectes de decoració, com plafons i escultures, a més de bijuteria. Realitza la seva producció a la població de Senterada (Pallars, Lleida) amb gres cuit a 1.260 ºC.

Estherra: Esther Ramos i Ramon Pla són creadors de ceràmica artística des de l’any 1978 al barri d’Horta de Barcelona. Elaboren peces úniques en gres i refractari d’alta temperatura. Decoracions amb tècniques de carbonacions i cristal·litzacions. Bijuteria en ceràmica.

XVIII Fira de Ceràmica Creativa

XOB: Xavier Oliveras treballa al seu taller de Gràcia (Barcelona) des de l’any 1975. fent figures modelades de porcellana. Són peces comercials de gran qualitat. Podeu trobar des de bandes de músics, personatges exercint el seu ofici o bé practicant el seu esport preferit.

Fang-fang joies: Teresa Vilà es dedica a la joieria en ceràmica des de l’any 1986, a Garrigàs (Girona). Crea els seus propis dissenys de joies en neriage de porcellana, cuita en mono cocció a 1.275 ºC, que combina amb materials com la plata o el cuir.

Llevall & Elies: Jacint Comelles, ceramista des de 1982, treballa tant la ceràmica decorativa com l’artística al seu taller de Terrassa. Centres de taula, safates, gerros, rellotges realitzats en pastes de baixa temperatura i decorats amb engalbes i esmalts.

Òxid ceràmica: Rosa Garcia Aparicio es dedica a la ceràmica des de l’any 1980 al seu taller del barri de Sants de Barcelona. Des d’aleshores comercialitza la seva producció de bijuteria realitzada en porcellana d’alta temperatura. Completa les seves col·leccions amb imants i figuretes modelades.

XVIII Fira de Ceràmica Creativa

Àngels Aubets: Al seu taller de Biscarri, la ceramista es dedica, des de 1970, a la producció de bijuteria ceràmica, introduint la tècnica de les pastes tenyides. Majoritàriament treballa el gres, la porcellana i el refractari, cuit a alta temperatura i esmaltat. El disseny de les peces i els seus embalatges són dissenys propis i originals.

Fet a mà: Amaia Lizarza i Merche Torras han creat les famílies ceràmiques personalitzades i marcs ceràmics al seu taller de Barcelona. Pares, mares, fills, filles, animalets de companyia, bebès, pilotes, nines i altres objectes. Els clients trien aquelles figures que se’ls assemblen més i fan el seu quadret personalitzat.

Foc Art: Des de l’any 1991 el taller que Carme Randeiro, Àngels Miralpeix i Clara Randeiro tenen a Santa Maria de Palautordera al Montseny, realitza objectes artístics i decoratius en ceràmica, així com bijuteria de disseny ceràmic, en porcellana, gres i refractari a 1.260 ºC.

XVIII Fira de Ceràmica Creativa